Zeven tips: uitblinken in verandering

Zeven tips: uitblinken in verandering

1. Maak een flexibel plan

Een veranderplan kan niet in beton worden gegoten en met strakke SMART targets worden bestuurd. Houd er rekening mee dat er altijd onverwachte dingen gebeuren.

2. Zorg voor rugdekking en draagvlak
Zonder expliciete, uitgesproken rugdekking van de leidinggevenden en zonder draagvlak bij de rest van de organisatie is uw verandertraject kansloos.

3. Begin bij jezelf
Eén keer een “nu even niet”, en uw integriteit is verwoest en de verandering wordt vrijwel onmogelijk. Juist de krachtigste leiders durven zichzelf kwetsbaar op te stellen en staan open voor kritiek, feedback en verbeteringen en jagen zo de verandering aan.

4. Begrijp en gebruik de emotie
De belangrijkste taak voor de veranderaar is daarom misschien wel het creëren van een ‘veilige’ werkomgeving, een situatie waarin mensen voelen dat ze onderdeel van de groep blijven en waar ze hun inbrengt mogen hebben zonder bang te hoeven zijn dat het tegen hen wordt gebruikt. Door mensen samen te binden rond het gezamenlijke doel, de Big Hairy Audicious Goal (BHAG) kan je ze sterk motiveren.

5. Gebruik de sociale interactie
Elke organisatie kent formele structuren maar nog veel meer informele structuren.

6. Laat los
Benoem het gewenst gedrag maar laat mensen autonoom leren; dat vinden ze veel leuker dan voortdurend opdrachten uitvoeren. Wat dat betreft is verandermanagement net zoiets als je kinderen opvoeden: je moet durven loslaten.

7. Vermijd de kloof tussen weten en doen
Hang dit lijstje boven uw bureau en kijk er elke dag een keer naar.

Auteur: Jack van der Veen
Lees het volledige artikel op logistiek.nl