Modellen

Modellen

Er zijn enkele honderden modellen in omloop. Kijk maar eens op www.managementmodellensite.nl. Een model helpt ons om naar de werkelijkheid te kijken. Een model is een soort bril waardoor we de werkelijkheid waarnemen. Voor een HRM-vraagstuk gebruiken we ‘HRM-brillen’, voor strategisch vraagstukken ‘strategie-brillen’.
Voor verandervraagstukken hebben we de veranderkundige modellen voor je op een rij gezet.

Deel de informatie vooral met anderen, gebruik de socialshare-buttons!
Heb je een relevant model en mis je die op de site, maak contact en stuur een mail.
Wordt gewaardeerd door ons en de bezoekers van deze site!


Model Keuning en Eppink

Model-Keuning-en-EppinkModel Keuning en Eppink Download Model Keuning en Eppink jpeg Download Model Keuning en Eppink ppt Managers, bestuurder en medewerkers zijn zich er meer van bewust dat er geen definitieve eindsituaties zijn, maar dat er veeleer sprake is van een voortdurend proces van verandering waarin de aandachtspunten telkens verschillen.
Lees meer →


Model Knoster

Model KnosterModel Knoster  Download Model  : JPG | PPT   In zijn model noemt Knoster de ingrediënten strategie, consensus, vaardigheden, prikkels, middelen en plan van aanpak voor succesvolle verandering. Bij een goede mix ontstaat duidelijkheid, commitment, vertrouwen, acceptatie, enthousiaste en koersvastheid. Ontbreekt een ingrediënt dan krijg je het tegengesteld effect. Samengevat:
Lees meer →


Appreciative inquiry

modelappreciativeinquiry1Appreciative inquiry Download Appreciate Inquiry jpeg Download Appreciative Inquiry ppt Appreciative Inquiry (AI) is het continue zoeken naar het beste in mensen, in hun organisaties, en de relevante wereld om hen heen. Appreciative Inquiry kan als benadering gebruikt worden om op een positieve opbouwende wijze naar mensen, organisatie en situaties
Lees meer →