Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com


3.3.4. Conclusies

3.3.4. Conclusies

· De medewerkers kennen een sterke familiecultuur.

· Het management kent gedragingen die horen bij de hiërarchische cultuur, maar gebruiken taal vanuit de marktcultuur.

· De hele organisatie kent een sterke interne gerichtheid, is onvoldoende extern gericht.

· De kenmerkende kleur voor de medewerkers is rood.

· Onderling zijn de teams geel.

· Blauw is de kleur voor de taal van het management, het bijpassende gedrag wordt niet waargenomen.

· In gedrag is het management ook een beetje geel: machtsdenken, opties openhouden, draagvlak creëren (schijndemocratisch).


Anderen bekeken ook deze content.

Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen

Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen Organisatieverandering blijft een complex en weerbarstig proces. Ondanks pogingen van onderzoekers en mensen uit de praktijk om veranderprocessen beter te begrijpen, is er weinig uitgebreid empirisch onderzoek uitgevoerd naar problemen bij het invoeren van veranderingen. In deze studie onderzoeken wij organisatieverandering in driehonderd Nederlandse organisaties. We kijken naar de keuzen van verandermanagers voor specifieke veranderingsstrategieën.

Posted in Artikelen | Tagged , , | Comments Off on Complexiteit en weerbarstigheid in veranderprocessen


Gert Jan Schop

70% van de verandertrajecten mislukt. Als optimist denk ik dan: dus 30% slaagt. In mijn werk ben ik continu op zoek naar die succesfactoren. Op praktijkcaseveranderen.nl heb ik één casus helemaal uitgewerkt. En verrijkt met interessante modellen, tools en artikelen. Lees, zoek, verdwaal, laat je inspireren!

Wat kan ik voor je betekenen?

Als adviseur, verandercoach, trainer of facilitator (etiket maakt mij niet uit) ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij ontwikkel-en verandertrajecten. Bij de opzet, voorbereiding of implementatie. Contact? Stuur mij een mail: info@praktijkcaseveranderen.nl.