Betrokkenheid, productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebonden

Betrokkenheid, productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebonden

2010 11 15 Betrokkenheid productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebondenBetrokkenheid bij het werk, productiviteit en veranderings-bereidheid van Belgische werknemers variëren met de leeftijd. Werknemers jonger dan 25 jaar zijn het meest energiek en hebben het grootste werkvermogen. Maar ook de 55-plussers doen het opmerkelijk goed.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van Securex dat de aandacht wil vestigen op het belang van een leeftijdsbewust personeelsbeleid bij het onderhouden en verbeteren van de vitaliteit, performance en excellence van werknemers. Deze aanpak speelt ook in op de problematiek van de vergrijsde samenleving en de torenhoge verwachtingen van de nieuwe generaties.

Onder vitaliteit van een werknemer verstaan de onderzoekers de energie, het werkvermogen, het stressniveau en de leefstijl van de ondervraagden. Jongere werknemers blijken opmerkelijk meer energie en een beter werkvermogen hebben. Verontrustend is echter wel dat alle leeftijdscategorieën, ook de groep jonger dan 25, lichamelijke pijn ervaren bij het uitvoeren van hun job. Bijna een op drie werknemers tussen 25 en 54 jaar is er zelfs van overtuigd dat zijn gezondheid zou verbeteren mocht hij van job veranderen.

Op het gebied van stress en leefstijl (beweging, roken, alcoholgebruik, voeding en ontspanning) werden geen leeftijdsverschillen opgetekend.

Bepalende factoren van vitaliteit  

De vitaliteit van werknemers wordt beïnvloed door de emotionele en fysieke werkbelasting, het veranderingsbeleid in de organisatie en de werkomstandigheden.

Emotionele en fysieke werkbelasting hebben een belangrijke impact op de vitaliteit van een werknemer. De verschillende leeftijdsgroepen ervaren allen evenveel belasting. Opvallend is dat bijna 1 op 3 zijn werk emotioneel zwaar vindt en meer dan de helft meent dat zijn werk veel lichamelijke inspanningen vereist.

Het toegepaste veranderingsbeleid heeft eveneens een grote impact op de vitaliteit. Werknemers jonger dan 25 jaar zijn het meest positief; 45-54-jarigen het minst. Een goede communicatie en ondersteuning kunnen het veranderingsbeleid positief beïnvloeden.

Tot slot beïnvloeden de werkomstandigheden de vitaliteit van de werknemers. Vooral voor werknemers jonger dan 25 en de 45- tot 54-jarigen is de impact hoog.

Als HR-dienstverlener zit Securex uiteraard niet verlegen om tips om de vitaliteit van de werknemers te verhogen:

  • Geef voldoende aandacht aan de (fysieke en emotionele) werkbelasting van al uw werknemers;
  • Communiceer voldoende en zorg voor een goede ondersteuning bij veranderingen in het bedrijf. Vooral werknemers tussen 45 en 54 jaar ervaren de communicatie nu als onvoldoende;
  • Wees indachtig dat een symptomatische aanpak slechts korte-termijneffecten zal genereren. Een samenwerking tussen gezondheid- en HR-experts is van groot belang.

Bron: 6minutes.be

Auteur: Leo van Dorsselaer

Datum: 15-11-2010
download artikel als pdf


Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.


Aanvullende artikelen

Een aansprekend verhaal beweegt mensen

Een aansprekend verhaal beweegt mensen Een aansprekend verhaal. De ondernemer heeft het nodig om investeerders te trekken. De directeur om iedereen achter de visie te krijgen. De manager om de medewerkers te motiveren. De verkoper om klanten te binden. Het individu om met anderen te delen. Reynold Chandansingh geeft zeven tips. 1. Ken je doelgroep en kernboodschappen Kruip in de

Posted in Artikelen | Tagged , | Comments Off on Een aansprekend verhaal beweegt mensen

Betrokkenheid, productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebonden

Betrokkenheid, productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebonden Betrokkenheid bij het werk, productiviteit en veranderings-bereidheid van Belgische werknemers variëren met de leeftijd. Werknemers jonger dan 25 jaar zijn het meest energiek en hebben het grootste werkvermogen. Maar ook de 55-plussers doen het opmerkelijk goed. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Securex dat de aandacht wil vestigen op het belang van een leeftijdsbewust

Posted in Artikelen | Tagged , , | Comments Off on Betrokkenheid, productiviteit en veranderingsbereidheid leeftijdsgebonden

Veranderen. . . . wilskracht of verbeelding?

Veranderen. . . . wilskracht of verbeelding? “We kunnen best veranderen, als we maar willen!” Of “We moeten beter ons best doen!” Niet erg motiverend dit soort ‘aanmoedigingen’ want ze zijn vooral gericht op de wilskracht. Maar worden veranderingen nu bereikt door wilskracht of verbeelding?<?xml:namespace prefix = o /> Cultuur, structuur, visie en systemen  Organisaties die met verandering te maken

Posted in Artikelen | Tagged , , | Comments Off on Veranderen. . . . wilskracht of verbeelding?


Tools om zelf toe te passen