Artikelen

Artikelen

Naast tools, boeken en modellen, zoeken we continu naar goede artikelen die betrekking hebben op leren en veranderen. De gevonden artikelen voorzien we van een korte inleiding. Ben je geïnteresseerd in het artikel dan kan je het hele artikel als pdf downloaden.

Deel de informatie vooral met anderen, gebruik de socialshare-buttons! Ken je of heb je een relevant artikel en mis je dat op de site, maak contact en stuur een mail. Wordt gewaardeerd door ons en de bezoekers van deze site!


Dienend leiderschap vergroot kans op succesvol veranderen

2013 02 20 Dienend leiderschap vergroot kans op succesvol veranderenDienend leiderschap vergroot kans op succesvol veranderen Als leidinggevenden zich tijdens verandertrajecten dienend opstellen en helder communiceren, neemt bij hun medewerkers de bereidheid om te veranderen toe. Dienend leiderschap vergroot de kans op succesvolle veranderingen. Dat blijkt uit een onderzoek in het kader van een afstudeeropdracht door Berenschot en de
Lees meer →
 


Urgentie verhogen met getallen en trends? Verkeerde insteek.

2012 11 08 Urgentie verhogen met getallen en trends 1Zorg 3.0, Leiderschap 2.0, High Performing Organisation. Veel organisaties hebben de intentie om te innoveren en daarmee investeren voor de toekomst. Toch komen innovaties en veranderingen moeizaam van de grond. We praten bijvoorbeeld al 40 jaar over een beter milieu. Urgentie is nodig om te zorgen dat de betrokkenen de noodzaak ervaren om de plannen ook daadwerkelijk door te zetten. Hoe ga je de urgentie verhogen? Door urgentie voelbaar te maken door het buikgevoel van mensen te raken.
Wat is urgentie? Urgentie is ‘dringende noodzaak’. Het gevoel dat er nú iets moet gebeuren. Feitelijk draait urgentie om de juiste hoeveelheid stress.

Lees meer →

De irrationele kant van verandermanagement

2012 11 06 aiken de irrationele kant van verandermanagementDe irrationele kant van verandermanagement De meeste veranderprogramma’s mislukken. De kans op succes kan enorm worden vergroot door rekening te houden met negen contra-intuïtieve inzichten over hoe werknemers hun omgeving interpreteren en voor een bepaalde manier van doen en laten kiezen. download het artikel Meer weten?
Lees meer →

 

 


Veranderprogramma’s anders

2012 10 24 Veranderprogrammas anders 1Veranderprogramma’s anders Steven ten Have en Albert Peek Programmamanagement kan een goed middel zijn om complexe veranderingen in organisaties beter te laten slagen. Deze veranderingen vereisen wel meervoudig kijken en gevarieerde interventies. Verandermanagers moeten binnen hun programma’s ruimte en samenhang scheppen. download artikel Meer weten?
Lees meer →