Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com


Acties veldonderzoek

Acties voor het veldonderzoek

Op basis van de analyse vanuit het literatuuronderzoek worden vier veldonderzoeken uitgevoerd:

  • diepte-interviews met leden van het eerstelijnsmanagement en externen met betrekking tot de onderwerpen:

o motivatiemodel;

o organisaties en veranderen;

o weerstand;

o levensloopfase van de organisatie;

o ingrediënten veranderproces;

o kleurenleer;

o organizational development;

o basisprincipes interventies;

  • kwantitatief onderzoek met betrekking tot gedragspraktijken van mensen op hun werk op basis van de zes dimensies van Sanders et al;
  • diepte-interviews met medewerkers met betrekking tot het vaststellen van beelden omtrent de organisatiecultu(u)r(en);
  • kwalitatief onderzoek naar de invloed van behoeften, drijfveren, waarden, normen, grondbeginselen en ongeschreven regels bij medewerkers met behulp van causale diagrammen.

Vier stappen om het vertrouwen van uw team terug te winnen

Het kan zelfs de beste leidinggevende overkomen: uw team voelt zich niet meer betrokken en doet simpelweg niet meer wat u wilt en belegt bijeenkomsten zonder u uit te nodigen. Geen leuke ervaring, maar ook niet onomkeerbaar. Door open te staan voor wat er gebeurt, door te luisteren en eerlijk te zijn, kunt u het vertrouwen van uw team en uw effectiviteit als leider herstellen.
Lees verder …

 

Gert Jan Schop

70% van de verandertrajecten mislukt. Als optimist denk ik dan: dus 30% slaagt. In mijn werk ben ik continu op zoek naar die succesfactoren. Op praktijkcaseveranderen.nl heb ik één casus helemaal uitgewerkt. En verrijkt met interessante modellen, tools en artikelen. Lees, zoek, verdwaal, laat je inspireren!

Wat kan ik voor je betekenen?

Als adviseur, verandercoach, trainer of facilitator (etiket maakt mij niet uit) ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij ontwikkel-en verandertrajecten. Bij de opzet, voorbereiding of implementatie. Contact? Stuur mij een mail: info@praktijkcaseveranderen.nl.